Outercourse och andra sköna sextips!

Kolla in den här filmen, vi lovar att du kommer se sex på ett nytt sätt efter du sett den!

Julledigt=mer tid för närhet

Nu när det är lediga helger tänker i alla fall vi på GK ta vara på dom stunderna och mysa till det lite extra. Kanske på egenhand, kanske med en partner eller kanske med en tillfällig kontakt. Vem vet? Visste ni förresten att det vanligaste födelsedatumet i sverige är 15 april? Det betyder att befruktningen har skett under dom stora semesterperioderna under sommaren då många är lediga och avslappnade. Vi tror att det är lite samma runt jul, det finns mer tid att ägna åt sex helt enkelt. Så om ni inte satsar på att skaffa barn – Beställ ett gäng kondomer gratis från oss! 

Vi borde veta bättre

Musikhjälpen samlar i år in pengar för att stoppa spridningen av hiv, sjukt bra tycker vi på GK! Och det vill vi såklart bidra till – gör det du med på Musikhjälpen!

I och med detta tema vill vi också ge dig möjligheten att suga i dig ännu mer kunskap om hiv genom filmen ”Vi borde veta bättre”. Hur bemöter du en person som är hiv-positiv och vad vet du om hur det smittar? Det finns fortfarande stor okunskap kring hiv. I filmen berättar fyra personer med djup inblick i ämnet om hur det faktiskt fungerar, bl.a. artisten Andreas Lundstedt som berättar om sitt liv som hiv-positiv.

Kolla in filmen och spriiiiid kunskapen till dina nära och kära!

https://www.youtube.com/watch?v=n4l1iqp_bYA

Och kom ihåg, kondomen är det enda skyddet mot hiv och andra sexuellt överförbara infektioner, kondom=FRIhet! Du beställer kondomer gratis här hos oss på GK och vi skickar dom direkt hem till din brevlåda i ett anonymt kuvert, schysst va?!

Linnea Henriksson om feminism – musikhjälpen 2014

Om du har missat Linnea Henrikssons brandtal om kopplingen mellan hiv och feminism – se det här! Så otroligt viktig synvinkel. 05.36 in i videon börjar det.

”Ojämställdheten mellan män och kvinnor världen över är en stor anledning till att hiv fortsätter att spridas. Ett faktum som rör både Linnea Henriksson och #mh14-fansen till tårar.”

Ny app

Har du hört om den nya appen som kan mäta taltiden fördelat på grupperna män och kvinnor? Gendertimer heter den och finns att ladda ned gratis till din smart phone. Kan ju vara intressant att göra ett litet experiment i t.ex. klassrummet eller hemma vid middagsbordet :) Vem får störst utrymme att uttrycka sig i dina grupperingar? Gendertimer har också en hemsida.

Hivklar(Rand).tif

WAD 2day!

Idag sätter vi på GK på oss The Red Ribbon och uppmärksammar World Aids Day och vikten av att prata om hiv och att testa sig. Häng gärna på!

Det finns fortfarande inget vaccin eller botemedel mot hiv MEN det finns effektiv behandling som hindrar att infektionen utvecklas och minimerar smittsamheten. Hiv behöver alltså INTE vara lika med döden. Startar man behandlingen i tid förväntas man kunna leva i stort sett lika länge som man skulle ha gjort utan hiv.

Kanske kan detta vara en påminnelse att gå och testa sig?!

Fundera på frågorna, vad gäller för dig?

- jag har haft oskyddat sex med en ny eller tillfällig partner?

- jag misstänker att jag har utsatt mig för risk att smittas av hiv på annat sätt, t.ex. genom slemhinnekontakt med blod och andra kroppsvätskor som kan innehålla hivvirus eller genom att ha delat spruta/nål med någon annan person?

- jag känner mig osäker på eller är orolig för att jag bär på hiv?

Om du svarat JA på någon av ovanstående frågor är det smartaste du kan göra att GÅ OCH TESTA DIG! Att hivtesta sig är GRATIS och om man skulle behöva behandling är den också GRATIS. Fördelarna med att testa sig är många:

- förhoppningsvis visar det sig att du inte är smittad och då kan du sluta oroa dig och slipper ångest.

- om du testar dig när du har utsatt dig för risk så kan infektionen upptäckas tidigt och du kan få behandling och slipper onödiga konsekvenser av sen diagnos.

- största risken att hiv överförs är från personer som inte vet om att de bär på hiv (du är som mest smittsam under de första månaderna efter att du har smittats med hiv).

- smittrisken är mycket låg bland de som har en välinställd hivbehandling och inte bär på annan sexuellt överförd infektion som t.ex. klamydia. Smittrisken är minimal om kondom används vid vaginala och/eller anala samlag.

Alltså, bara fördelar! Ta hand om dig själv och andra i din närhet. Testa dig om du är osäker på din hivstatus och kom ihåg…

….KONDOM = FRIHET! = GRATIS här på GK ;)

 

”Klittra” vinnare i RFSU:s onanitävling!

Som vi har skrivit om tidigare här på GK så utlyste RFSU för ett tag sen en tävling för att hitta ett eget ord för kvinnors onani. 12 274 personer röstade och här listar vi topp-5:

1. KLITTRA (en tredjedel av rösterna!)

2. PULLA (16%)

3. RUNKA (7%)

4. SCROLLA (6%)

5. SELFA (5%)

 

Julstrumpan

Snart juletid

Nu är det mindre än en månad kvar till jul, kommer du lägga några kondomer under granen? Eller kanske få? Passa på att beställa på en gång så du inte glömmer! Hellre kondom än kondylom till jul, eller hur? ;)

Våld är aldrig ok!

Idag uppmärksammas internationella dagen mot våld mot kvinnor. Men vi på GK vill också påminna om att våld aldrig är ok, mot någon, oavsett kön eller identitet.

Våld i nära relationer är ett brott! Alla människor har rätt att leva i trygghet och frihet utan att känna rädsla att utsättas för våld och andra övergrepp.

Om du är eller har utsatts för kränkningar, hot och eller våld så tveka inte att söka hjälp, för du har rätt till stöd och skydd – och det finns hjälp att få!

I Jämlands läns uppmärksammas detta genom samarbetet ”Tillsammans kan vi stoppa våldet”, klicka här om du vill ha information om var du kan söka stöd och hjälp både i Jämtlands län och nationellt i Sverige.