Gummi behöver inte vara jobbigt och oskönt!

Hur många gånger har man inte hört personer som inte använder kondom motivera det med att  “Nää, det är ju så himla jobbigt att hålla på med kondom, det tar tid” eller att “Det är inte alls lika skönt!”. 

Det här med att det är jobbigt: Om det handlar om att det är svårt så kan jag bara säga en sak – övning ger färdighet. Rulla på kondomen på en banan, penis eller något annat med bra form. Öva, öva, öva! Sen skulle jag vilja tipsa alla om att istället använda kondomen som ett trevligt och sexigt inslag istället för att tycka att det är jobbigt. För det handlar ju faktiskt om vad man har för attityd till det där lilla gummit, eller hur? 😉 Välj lite roligare kondomer, kanske med smak, lukt, struktur eller annan färg, och se till att den kommer på!

Det här med att det inte är lika skönt: Om man upplever att det inte är lika skönt med gummi är mitt hetaste tips glidmedel. Det kan du både ha inuti och utanpå kondomen för att minska friktionen. Om du dessutom är en person som tycker att du kommer för snabbt är kondom ett bra hjälpmedel, du får ju som en tunn extrahud! Sen blir det ju till vad man gör det, så se till att ha kul med gummit 🙂