Klamydiamåndagen 2014

 

Under sommaren har många oskyddat sex, vilket gör att antalet fall av klamydia ökar. Klamydiamåndagen är en kampanj för att öka medvetenheten om en av Sveriges vanligaste könssjukdomar och påminna om vikten av att testa sig. “Klamydiamåndagen” startar den 29 september. I årets kampanj medverkar artister som remixat sina låtar för att lyfta frågan om att testa sig för klamydia.

Inom musikkulturen är det många låtar som beskriver relationer och sex. Det kan handla om passion, förförelse, svek, lust eller lycka. Men, det är sällan som säkrare sex eller vikten av att testa sig finns med i låttexter. Därför har fyra artister remixat sina låtar, så att de på ett eller annat sätt belyser könssjukdomen klamydia och uppmanar alla som haft oskyddat sex att testa sig. Medverkande artister är: Scotts, Ida Redig, Zacke samt Linda Pira. Under kampanjtiden 29 september – 30 november 2014 kommer de att twittra, instagramma, facebooka, blogga och på olika sätt tala med sina fans om testning samt spela sina remixade låtar.

Klamydiamåndagen är en nationell kampanj som genomförs av Lafa – enheten för sexualitet och hälsa vid Stockholms läns landsting, på uppdrag av Folkhälsomyndigheten. Har du frågor om kampanjen kan du kontakta Lafa – enheten för sexualitet och hälsa, Stockholms läns landsting via lafa@sll.se eller 08-737 35 50.

Glöm inte att gå och testa dig!