Nu jädrar blommar löken!

Ja, det mesta är i blomning, svettlöken under armen, jordgubben i landet, ja kanske till och med kärleken till morsan! Äh, skämt åsido, vi befinner oss i en underbar tid som jag inte vill vara utan.

Och förresten vem är jag som tycker och tänker? Är det den där andra som bloggar här på GK-sidan? Rätt!

Hen har haft en ganska lågmäld start som GK-bloggare men det kanske tar sig ;)Precis som min bloggkompanjon föredrar jag att bevara mystiken och släppa på lite eftersom. Idag ska jag avslöja en liten bit av mig själv.

Händer

Jag älskar den här årstiden, life is simple and bright! Det är så gött när det inte är jobbigt att kliva upp på morgonen, när det inte är jobbigt att gå till jobbet, när nästan ingenting är jobbigt…jo förresten det skulle va att cykla upp för den sista branta backen på väg hem med min gamla 2-växlade Bettan (bakåttrampad växel) i vindstilla stekhetta påbyltad regnställ eftersom himlen en kvart tidigare öppnade sig och bjöd på ljummet sommarregn…men va falls, det har sin charm det med.

Sommarregn luktar så förbaskat gott, naturen liksom osar. I min ungdom städade jag tillsammans med mitt fotbollslag på en festivalcamping…sommarregnets väldoftande aromer förbyttes där till unkna odörer från avföring och sur öl. Om campingens buskar hade haft ögon hade de fått se en hel del. Vi hittade diverse saker i dessa buskar, bl.a. kondomer. Då var jag mest förbannad över att folk inte plockade upp efter sig och äcklad över att just jag hade oturen att behöva städa upp efter gårdagens festivalknull.

Så här i efterhand, med mer insikt i hur verkligheten ser ut, är det med förtjusning jag tänker tillbaka på de kvarglömda kondomerna, hoppas de fick vara med på det roliga som hände i buskaget! För i verkligheten är kondomen det bästa du kan ha till hands om det skulle hetta till i en kvalmig festivalbuske eller vart än du befinner dig när kåtheten slår till.

Verkligheten är också den att sjukdomen klamydia är vanlig i hela Sverige, t.ex. i Jämtland får i snitt 2 personer om dagen klamydia. Det finns även andra ocharmiga och smittsamma sjukdomar som herpes, gonorré och kondylom. Det luriga med flera av dessa smittor är att de kan vara symtomlösa, alltså du märker inte att du bär på sjukdomen. Vissa typer av gonorré är dessutom motståndskraftiga mot antibiotika vilket kan leda till att de inte går att bota i framtiden.

Man ska egentligen inte prata sjukdomar, ingen blir glad av det, men när det finns en så enkel lösning för att slippa könssjukdomsträsket så kan jag inte låta bli. I verkligheten kan det vara svårt att veta vad ens ragg gjorde kvällen innan. Men visst är det gött mos att slippa fundera på det dagen efter?!

Gör som andra säger, ligg bekymmersfritt i sommar, kondom är frihet!