Sex och relation

När jag gick i skolan bestod sexualkunskapen av att vi fick se en tecknad film samt lära oss dom rätta namnen på könsorganens olika delar. Prostata. äggledare. urinrör. Detta var ett kort tillfälle i samband med biologin. Av vad jag minns(reserverar mig för att ha glömt) pratade väldigt lite om hbtq och själva glädjen och njutningen med sex. Det blev mest prat om hur ett barn blir till. Självklart är det ju också viktigt att veta men jag tycker att min skola missade en viktig poäng.

Idag hoppas och tror jag att det är annorlunda. För sexualkunskapen hör ju inte bara hemma under biologin tycker jag, det handlar ju mer om livskunskap! Kåthet är ju en känsla som nästan alla någon gång under sitt liv upplever. En del ofta, andra mer sällan. Men den finns där. Det finns också många olika sätt att tillfredsställa den känslan eftersom vi gillar olika saker och ibland kan det ju vara skönt att känna att man inte är ensam.