Snack med Color of Love!

Under den stora Hiv/STIkonferensen i Stockholm för ett tag sen fick vi chansen att träffa Kim – Informatör på Color of Love! Kim körde ett samtal med oss precis som dom brukar göra på festivaler. Ungefär så här gick det till:

Vi börjar samtalet med övningen ”sant eller falskt”. Kim säger påståendet ”det är mycket liten risk att klamydia överförs vid avbrutet samlag och vi svarar falskt! Rätt!

Vi pratar lite om smittvägar. Klamydia kan smittas via i alla slemhinnor och då tar Kim fram en bild på en kropp för nu är det dags för övningen ”hej slemhinna!”. Vi pekar ut alla slemhinnor som en kropp har – öga, mun(svalg), kön och anal. Det finns även en jätteliten slemhinna i örat men där är det svårt att få klamydia. Man kan även ha tillfälliga slemhinnor, till exempel om man ramlar och skrapar av det översta lagret av huden(ni vet när det svider lite, utan att blöda).

Vi fortsätter samtalet och får höra en historia: Hjälp Kim. Kim vill använda kondom i samlag för att göra den typen av sex säkrare, ibland blir det inte alltid av. Vad kan det beror på? Vi får fundera på varför det inte alltid blir av: Han kanske inte vågar säga det, han kanske inte ha någon kondom? Hur kan vi hjälpa Kim? Alltid ha med gummi, kanske bara ta fram den i stället utan att säga något!

Bra sex för Kim ska vara som en bra konsert. Man ska vara peppad innan, det ska kännas bra och skönt under och kännas bra efteråt.

 

Vi frågar Kim

Vad är den vanligaste frågan du som informatör får om kondom?
Det måste vara frågan ”Varför ska jag använda kondom?”

Vad är ditt bästa kondomtips?
Dra fram den bara! Om du är osäker på om du vill använda kondom eller inte, gör ett ambivalenskors, en slags plus- och minuslista! Vad är bra med att använda kondom? Vad är bra med att vara utan? Vad är mindre bra med att inte använda kondom och vad är mindre bra med att använda kondom?