TISDAGSTIPSET

Hitta rätt kondom!

Hur gör du när du ska köpa skor? Brukar du komma hem med ett par som är några storlekar för stora eller för små? Näe, tänkte väl det. Men är du lika noga när du ska välja kondom?

Det borde inte vara någon skillnad eftersom en för liten kondom, precis som ett par trånga skor, kan skava och klämma åt och en för stor kondom lätt glider av.

Vårt tips är att testa olika storlekar och modeller. Längden på kuken har ingen betydelse. Mät istället kukens omkrets. Det kan du enkelt göra med hjälp av en mätsticka. När du beställer kondomer här på GK får du hem en mätsticka med storleksguide och tre kondomer i olika storlekar, ett perfekt testkit för dig som vill prova dig fram. Alldeles gratis!!!

Sen är det bara att leka, öva och lära känna kondomen på ditt egna sätt i lugn och ro. Du kan t.ex. träna på att sätta på kondomen i olika ställningar, liggandes, sittandes, ståendes, testa i mörker, testa att runka med den och testa med och utan glidmedel.

Det kan vara skönt att veta att många unga uppfattar den som föreslår kondom som omtänksam och ansvarsfull, en som tar hand om sig själv och sin kropp.